Welkom op Meteodalfsen.nl of Zwartewaterweer.nl

Meteodalfsen.nl is meer dan 10 jaar geleden ontstaan uit de wens om de gegevens van het weerstation via internet te kunnen uitlezen. Ton van Amerongen uit Dalfsen en Klaas Noordstra uit Genemuiden hebben samen deze site opgezet.

Later heeft Klaas ook in Genemuiden / Zwartewaterland een weersite gestart, door ook daar een weerstation te installeren. De techniek voor een weersite was al aanwezig, dus een nieuwe naam en logo was op dat moment voldoende.

Een aantal jaren later hebben beide site's een update gekregen, zodat deze ook op een smartphone of tablet goed werden weergegeven. Het uiterlijk is steeds meer op elkaar gaan lijken, de metingen van de weerstations in Dalfsen of Zwartewaterland was naast de weerfoto's het grootste verschil.

In 2018 opnieuw een update van de website's. De weerfoto's zijn minder belangrijk geworden, en dus geen uitgebreid fotoboek meer, alleen nog een pagina met ingezonden weerfoto's. Op de hoofdpagina nog wel de metingen van het weerstation, en de verwachting van het KNMI voor de komende dagen. Daarmee zijn Meteodalfsen en Zwartewaterweer een duidelijke weergave van het actuele weer, de metingen, en de verwachting voor de komende dagen geworden. Allerlei randzaken zijn meer op de achtergrond. De site's zijn voor een groot deel gekoppeld om het onderhoud te vergemakkelijken. Als één van de weerstations uitvalt, neemt de ander tijdelijk over.

Veel plezier met MeteoDalfsen of Zwartewaterweer.nl

Klaas Noordstra oktober 2018